Școala pentru lideri

– Împreună creștem lideri –

    Un program educațional de lidership complex,

special realizat pentru copii între 5 – 10 ani, atât fete cât și băieți.

Grupele sunt alcătuite din maxim 10 – 12 copii.

Cursurile se desfășoară într-un mediu non-formal, bazat pe învățare experimentală,

în fiecare joi între orele 18:00-20:00

children stuck

Prețul unui modul este de 200 Lei.

Pentru înscrierea copilului tău la mai mult de 2 module, se aplică prețul de 180 lei pe modul.

Acestea sunt modulele disponibile:

    În cadrul acestui modul copilul tău va învăța să se raporteze mai corect la realitate și la cei din jurul lor, își va antrena flexibilitatea cognitivă, utilă pentru luarea deciziilor optime în situații de incertitudine și risc. Gândirea critică, în sensul extins al sintagmei, reprezintă gândirea disciplinată auto-ghidată care încearcă să raționeze în cel mai bun mod posibil cu putință. Gândind critic copilul tău încearcă în mod sistematic să trăiască în mod rațional și empatic, într-o manieră care să le îmbunătățească viața lor și a celor din jur, fiind conștient de natura subiectivă a gândirii umane și de erorile la care aceasta este vulnerabilă.

    În cadrul acestui modul, copilul tău își va crește capacitatea de a face față situațiilor provocatoare sau surprinzătoare din viață, astfel pot rămâne calmi atunci când întâmpină obstacole, evaluând toate obțiunile pentru a găsi cea mai bună soluție. Adesea, această capacitate este asimilată termenului de reziliență.

Atunci când vorbim despre un stil de viață sănătos, dezvoltarea personală este la fel de importantă, pentru copilul tău, ca sportul și alimentația. Mai ales atunci când vrem să transformăm un obicei sănătos într-o rutină.  Iar motivația este una dintre abilitățile inteligenței emoționale (EI) care îl ajută pe copilul tău să apeleze la pasiune, în detrimentul recompenselor externe. 

În cadrul acestui modul, copilul tău va învăța diferenta între inteligență emoțională și inteligență convențională. Va învăța, prin exerciții și jocuri special concepute, cum să conștientizeze ce tip de inteligență acționează în anumite situații și cum să le managerieze pe acestea.

 Desi pare simplu, nu toti copii se simt confortabil atunci cand lucreaza in echipa. Aceasta calitate doar mentionata nu este relevanta daca nu este dovedita. De cele mai multe ori este usor de observat cand copilul tau este potrivit pentru lucrului in echipa sau nu, deoarece acesta are un comportament specific.

In cadrul acestui modul, copilul tau va invata sa coopereze cu ceilalti copii in activitati de grup specific alese pentru a dezvolta abilitatea de a lucra in echipa.

Stresul e raspunsul biologic la anumiti stimuli, la o situatie perceputa drept importanta, avand anumite consecinte asupra copilului tau. Stresul e, de fapt, un nume generic pentru o intreaga suita de emotii, precum frica, panica, furia, anxietatea, depresia, manifestate la un moment dat.

Stresul afecteaza modul in care creierul functioneaza, avand consecinte negative asupra stomacului, muschilor, capului, care pot fi afectate de stres.

De aceea este important ca copilul tau sa constientizeze cand este afectat de stres si cum sa managerieze situatiile stresante.

In cadrul acestui modul copilul tau va invata cum se manifesta stresul si cum sa procedeze pentru a nu fi afectat de acesta.

    La modulul de ascultare activă, copilul tău învăța, pe de o parte, să asculte activ pe cel din fața sa, iar pe de alta, va învăța să ofere un feedback atunci când îi este cerut. Altfel spus, ascultarea activă va reprezenta pentru copilul tăiu prezența conștientă pe parcursul conversației, exprimarea empatiei, a înțelegerii și implicării constante în discuție. În acest sens, comunicarea nonverbală are un rol esențial: menținerea contactului vizual, gesturile, mimica care denotă faptul că se concentrează asupra mesajelor și dorește să participe activ la actul de comunicare.

Modulul intitulat motivare și automotivare are ca obiect creerea unei înțelegeri cuprinzatoare, în copilul tau, a diferenței recompenselor pe termen scurt și lung, pentru a stimula automotivarea și motivarea sănătoasă, din punct de vedere psihologic.

Atunci când copilul tău ia o decizie care implică probleme complexe, trebuie să se angajeze și în rezolvarea problemelor, precum și în faptul de a-și dezvolta abilitățile de luare a deciziilor. Merită să invețe să folosească un proces eficient pentru a îmbunătăți calitatea deciziilor sale și pentru a obține rezultate bune în mod constant.

Acest modul îl invață pe copilul tău cum arată un proces corect și eficient de a lua o decizie.

În procesul clasic de învățare al copiilor, poate să apară:

  • rușine că nu înțelege informația oferită;
  • frică/supărare, că nu ține pasul cu ceilalți copii;
  • poate apărea teama de eșec, de a greși, de a fi certat, de a fi criticat, judecat, de a se face de râs, frica de a lua notă mică, de a fi considerat prost de către elevi și profesori, astfel aceștia își schimbă părerea despre el;
  • se poate simți intimidat de ceilalți copii sau de profesori;
  • se poate îndoi de propria capacitate de a învăța;
  • se poate descuraja și demotiva în procesul clasic de învățare;
  • pot apărea mecanismele de apărare, iar copilul nu știe cum le poate depăși;

ÎN ÎNVĂȚAREA EXPERENȚIALĂ, TOATE ACESTEA SUNT FOARTE MULT DIMINUATE.

Este important să știm faptul că copiii au propriul ritm de acumulare a cunoștiințelor.

Mai rapid nu înseamnă neapărat mai inteligent, iar mai lent, cu siguranță nu înseamnă mai prost.

Prin urmare, ritmul învățării este o chestiune de stil, nu de inteligență, deci ritmul învățării trebuie adaptat nevoilor copilului dumneavoastră, iar pentru noi acest lucru reprezintă o prioritate.

Pentru noi învățare = informație, plăcere, distracție, experiență și joc

Perioada de desfășurare a cursurilor ține de formarea grupelor,

iar locația de desfășurare a acestora, va fi anunțată ulterior.

Coordonator:

Daniela-Monica Guzu

Psiholog/psihoterapeut/trainer cu experiență de peste 13 ani în multiple arii ale educației copiilor și adolescenților.

Detalii și înscrieri:

Telefon – 0770 244 914

E-mail – contact@danielaguzu.ro