Psihoterapie cu ajutorul Realității virtuale, pentru frici, fobii și alte tulburări anxioase

    Acest tip de psihoterapie este una INOVATOARE, care foloseste experimentarea, expunerea în vitro, astfel că se realizează desensibilizarea treptată, repetată, legată de multe fobii și frici din categoria tulburărilor anxioase, cum ar fi: frica de zbor, frica de sânge, ace, medii spitalicești, frica de înălțimi, frica de spații închise, frica de furtună, etc.

    Clientul (copil sau adult) experimentează, în același timp, teama/frica/fobia și sentimentul de a fi în siguranță. Acesta descoperă, prin experiența proprie, faptul că totul se află în mintea lui și nu este realitatea pe care el o crede, în acest mod se fac pași în depasirea tulburărilor anxioase specific de tipul fricilor și fobiilor specifice.

    Oamenii percep frica reală și imaginară în acelasi mod, astfel că Realitatea virtuală foloseste aplicații de imersiune, special create pentru psihoterapie, programe la care sunt expuși clienții, într-un mediu sigur și confortabil.

    Prin expunere treptată (desensibilizare sistematică) se produce restructurarea cognitivă la nivelul creierului, se creeaza noi rețele neuronale, astfel încat fobiile/fricile sunt mult reduse, iar clientul va avea o funcționare mult mai bună, atât în plan intrapersonal cât și în cel intrapersonal.

    În terapia clasică, restructurarea cognitiva legată de fobii, este realizată în plan imaginativ, când clientul construiește/reconstruiește situația fobică. În mediul controlat al realității virtuale și cu ajutorul psihologului, reconstruirea stimulului fobic, apoi controlarea și depasirea acestuia este realizată mult mai ușor, cu efecte mult mai bune.

Cheia pentru o bună eficiență este dată de expunerea la stimulul fobic, treptat, gradat și repetat.

Ce este Realitatea virtuală?

Cum funcționează Realitatea virtuală?

    La începutul terapiei, se pregatește mental clientul pentru ceea ce urmează să experimenteze, apoi se pune echipamentul special (ochelarii de tip cască și controlerele).

    Clientul este expus în vitro, treptat, pas cu pas, în funcție de gradul de suportabilitate și starea de confort a fiecăruia, sub stricta observare a psihologului, care cere permanent feedback de la client.

    Clientul este susținutîn tot acest process de experimentare în vitro, cu ajutorul realității virtuale și poate opri experiența în orice moment dorește aceasta.

DESPRE MINE

    Numele meu este Daniela Monica Guzu şi mă bucur să te întâlnesc, acum şi aici.

    Unul din rolurile vieţii mele este cel de psiholog clinician, cu practică privată de peste 12 ani, unde realizez multe evaluări psihologice pentru multe contexte (am mai multe colaborări cu diferite instituţii) precum şi intervenţie psihoterapeutică pentru copii, adolescenţi şi adulţi.

    Însă, preferata mea rămâne specializarea în expertiză psihologică în instanţele de judecată atât în domeniul penal cât şi cel civil.

    Sunt foarte interesata de metodele și tehnicile inovative cu utilitate în cabinet, astfel încât să ofer clienților tot ceea ce este mai bun.

Învinge-și fricile și fobiile cu ajutorul terapiei în realitatea virtuală.

Investiția ta în acest proces.

O ședință de psihoterapie cu ajutorul Realitații virtuale costă 200 lei. Numarul ședintelor este variabil pentru fiecare client în parte.

Contact

Daca ai întrebări sau ai nevoie de informații pe care nu le-ai gasit pe aceasta pagină, te rog să mă contactezi, te ajut cu drag.