Efectele pe termen lung ale abuzului sexual asupra copiilor.

    Abuzul sexual asupra copiilor are efecte grave pe termen lung. Se știe faptul că abuzul asupra copiilor dăunează grav sănătății mentale și emoționale a victimei de-a lungul vieții.

    Aceste consecințe pot crea un efect de domino, care se răspândește în exterior pentru a afecta relațiile victimei, sănătatea fizică, succesul educațional, capacitatea de a aduna capital și calitatea vieții.

    CDC (Centers for Disease Control and Prevention) estimează că 91% din abuzurile sexuale din copilărie sunt comise de o persoană pe care copilul o cunoaște. Copiii adesea nu raportează abuzul sexual.

    Uneori, acest lucru este din frică sau rușine. Cu toate acestea, nu toate abuzurile sexuale asupra copiilor au loc în același mod. Când un copil este molestat, s-ar putea să nu realizeze până la o vârstă adultă că a fost victima unui abuz sexual.

    Abuzul sexual asupra copiilor este legat de o serie de probleme grave de sănătate mintală. Problemele de sănătate mintală care decurg din abuzul sexual în copilărie pot începe la scurt timp după abuz, sau pot să apară mulți ani mai târziu.

    Problemele de sănătate mintală întârziate legate de abuzul sexual din copilărie se pot datora faptului că, în copilărie, o victimă ar putea să nu înțeleagă pe deplin ce se întâmplă. Studiile arată din ce în ce mai mult că supraviețuitorii adulți nu își amintesc adesea de abuzul sexual din copilărie până când nu sunt întrebați despre asta.

    Indiferent dacă o victimă recunoaște imediat experiența ca abuz sau nu, până la vârsta adultă, victima va realiza acest fapt și riscă să dezvolte probleme similare de sănătate mintală.

Iată câteva dintre cele mai frecvente probleme de sănătate mintală cu care se confruntă supraviețuitorii abuzului sexual în copilărie:

  1. (P.T.S.D.) – Tulburarea de stres posttraumatic, este unul dintre cele mai frecvente efecte psihologice ale abuzului sexual în copilărie;
  2. (DEPRESIE) – Studiile confirmă în mod obișnuit că există o corelație semnificativă între abuzul sexual din copilărie și depresia în vazul victimei ajunsă la vâtstă adultă;
  3. (ANXIETATE) – Supraviețuitorii abuzului sexual în copilărie sunt, de asemenea, expuși riscului de a dezvolta tulburări de anxietate, atât în ​​copilărie, cât și la vârsta adultă;
  4. (TULBURARE DE ALIMENTAȚIE) – Studiile au descoperit, de asemenea, o corelație puternică între abuzul sexual din copilărie și dezvoltarea tulburărilor de alimentație;
  5. (COMPORTAMENT SEXUAL CU RISC) – Victimele abuzului sexual în copilărie au mai multe șanse să se implice în comportamente sexuale cu risc. Comportamentul sexual cu risc este legat de abuzul sexual în copilărie și este însoțit de multe consecințe negative, inclusiv Probabilitate mai mare de a continua ciclul abuzului sexual.

    Și multe alte urmări de genul celor menționate.

Ai trecut și tu printr-o astfel de experiență de viață?

Cineva apropiat ție a trecut printr-o astfel de experiență?

Concluzie

    Experiența mea profesională, legată de acest subiect, este mare. Sunt expert psiholog în instanțele de judecată pentru evaluarea psihologică a copiilor care au trecut printr-o astfel de situație. Ulterior, ca psihoterapeut intervin psihologic pentru vindecarea, pe cât posibil, a acestor suflete.

Dacă dorești să citești articolul original în engleză, apasă butonul de mai jos.

Coordonator:

Daniela-Monica Guzu

Psiholog/psihoterapeut/trainer cu experiență de peste 13 ani în multiple arii ale educației copiilor și adolescenților.

Detalii și înscrieri:

Telefon – 0770 244 914

E-mail – contact@danielaguzu.ro